Alanya Bybusser

Her er en bybus plan over hvor de forskellige bybusser køre fra og til. de kører fra morgen til sent aften.

Bybusserne – plan i PDF klik her

Køreplan bybusser.

Dolmusbusserne og Bybusserne, er nu slået sammen som bybusser. Prisen er nu 6.70 (prisen er steget den 10 marts 2022 til 6.70 TL pr. billet, grundet de voldsomme stigninger af brændstof) Bruger du kentkart kortet koster det 3 TLR. Børn under 4 år er gratis, lige så er personer over 65 år. Uanset hvor langt du kører. Kentkart kan opfyldes og købes hos forhandler der skilter med det.

Førhen stillede man sig bare op paa fortorvet, et tilfældigt sted, saa stoppede busserne, det gør de ikke mere, de stopper KUN ved busstoppestederne, som enten er et glas, eller en pille med bogstavet D paa.
Men det er altid klogt at give Chaufføren en lille vink, der fortæller at du gerne vil med bussen, og kører han forbi, er det ikke fordi han ikke vil have dig med, saa er det fordi bussen er fyldt op, hvilket den tit er , men der kommer en bus mere efter ca. 10 minutter.

Vedr. betaling i busserne, kan du købe et to-turs kort som det mindste, det kan du betale kontant eller med traadløst kreditkort.
Du kan ogsaa vælge at købe et buskort, hvor man selv fylder penge paa, buskortet kan købes mange steder, og i rigtig mange kiosker, kig blot efter et skilt i vinduet, eller et lille flag der ser ud som et billede herunder.
Buskortet koster 7,50 Lira, det er ikke personligt, saa du kan betale for alle dem, du ønsker med kortet, naar du har købt kortet kan du fylde de penge på du ønsker, og du gemmer kortet til næste gang, du kommer til Alanya.
HUSK man stiger ind ad fordøren, ringer paa klokken i god tid, og stiger ud af bagdøren.
PT er det ved lov at have mundbind paa baade i Taxaer og busser.

Bus ud af Alanya

Fra busstationen Otogar kan man dagligt komme fra Alanya og til de fleste store byer. Herfra kan man bl.a. komme til Manavgat, Side, Antalya og Istanbul. Servicen er god og på længere ture serveres der også mad og drikke i bussen. Det er meget billigt, hvor en tur fra Alanya til Antalya koster 15 TL, og en tur til Istanbul koster 75 TL.